E-sport TV-kanal – vilken kanal visar Esports på TV i Sverige?

E-sport TV-kanal - vilken kanal visar Esports på TV i Sverige?

Foto: Bildbyrån

Esport på TV – vilken TV kanal sänder Esport i Sverige? Esport TV-tablå!

Vilken kanal visar Esports? Esport är någon som växer i vårt avlånga land. Det finns många som är väldigt intresserade av spel på dator och konsol, ett intresse som byggt upp en helt ny värld under de senaste tio åren. De flesta spelen avgörs på PC men även många spelar sina matcher på Playstation eller Xbox. Turneringarna har blivit så pass stora att de sänds på tv. Esport på TV har blivit väldigt stort och allt fler esport tv-kanaler har börjat visa tävlingar och nyheter kring de olika turneringarna. Speciellt under tider då många håller sig hemma. Se och spela på Esport live här =>

LIVE STREAM GRATIS* LIVE STREAM DPLAY LIVE STREAM VIAPLAY LIVE STREAM C MORE
Live stream gratis hos bet365 Dplay live stream matcher Allsvenskan Viaplay live stream C More live stream
Streama Beställ Beställ Beställ

TV-kanaler som visar E-sport i Sverige

Är du på jakt efter att se vilken tv-kanal som visar Esports och vilka tävlingar som visas på tv? I denna artikel får du reda på allt om de senaste kanalerna, spelen och turneringarna som hålls inom sporten. Det finns väldigt många spel som blivit populära sen matcherna började visas på tv och via olika streamingtjänster. De mest popuära är League of Legends, DOTA 2, Counter-Strike och Rainbow Six.

Självklart är FIFA även en gammal klassiker och många av världens fotbollslag har nu även en eller flera spelare som representerar deras e-sportlag. Till exempel bildades eAllsvenskan för några år sedan. Även La Liga, Premier League och Serie A har under de senaste åren bildat sina ligor. Mycket på grund av den situation som varit och att folk behövt stanna inomhus. Det har dock tidigare endast varit en tidsfråga när det hela skulle blomma ut, och under våren 2020 har det eskalerat snabbt och blivit populärt.

Esport TV kanal

Esport TV-tablå- var kan man se eSport i Sverige på TV? Samtliga TV-kanaler som visar Esport.

Det finns flera sätt att titta på eSports i Sverige. De största turneringarna går att följa på Viaplay som är en streamingtjänst. De visar event från kanalen eSportsTV HD som även finns i tv-utbudet hos Viasat. Det är den enda renodlade kanalen för esport som finns i Sverige. Tidigare har det vid enstaka tillfällen visats esport på TV6 och på TV10, men för att vara säker rekommenderar vi er att ta en titt på Viaplay som även erbjuder dokumentärer och filmer om esport som är värda att titta på.

Esport TV-tablå: vilken kanal visar League of Legends på TV?

Esport blir allt större i vårt avlånga land men det har en bit kvar till sporter som Fotboll och ishockey. Därför visas långt ifrån allt på tv. Som vi tidigare nämnt är det eSportsTV HD som gäller för att kunna se tävlingar på plats. Faktum är att detta var världens första kanal som riktade in sig på endast esports. Kanalen finns med i de flera abonnemangen och är ganska lätt att skaffa. Det lättaste och mest praktiska sättet att se matcher med League of Legends är dock att titta på matcherna på Viaplay. Där går det även att pausa, spola tillbaka och se eventen i efterhand om du inte har tid att sitta framför tv:n när det hela drar igång.

E-sport TV-kanal - vilken kanal visar Esports på TV i Sverige?

TV-kanal för Counter-Strike GO?

Counter-Strike har under nästan två decennier varit ett av de mest populära  Det var framför allt under 1.5 och 1.6 som det hela slog igenom. Därefter kom Counter-Strike Source men det som spelas nu är Counter-Strike Global Offensive, eller CS:GO som det förkortas. Svenska lag har genom åren skördat stora framgångar i eSports och Counter-Strike är ett av de mest klassiska spelen. Framgångarna har gjort att Sverige är ett av de länder där intresset är störst. Därför har vi även möjligheter att följa eSports på TV och via livestream.

Vem visar för FIFA och eAllsvenskan?

När det kommer till eAllsvenskan och e-gaming visas detta på lite andra ställen. Ibland kan finaler eller speciella turneringar visas på TV men för det mesta är det streaming på nätet som gäller. Det är plattformen Twitch som eAllsvenskan brukar visas på. Här visas även nästan alla andra event med. Och det bästa av allt är att det är gratis. Du behöver alltså inte betala någonting för att titta på matcherna. Det är även väldigt lättillgängligt då det går att se både på datorn och genom olika appar på många olika enheter.

Esport på TV Kanal

Foto: Viasat

Esport TV-tablå: alla TV-kanaler som sänder eSport och gaming i Sverige

Som vi tidigare nämnt finns det drygt tre alternativ för att kunna se esports i Sverige. Om du är intresserad av att se tävlingarna på TV är det eSportsTV HD som du behöver ratta in. Skulle du inte ha tillgång till Viasat eller någon annan leverantör som erbjuder kanalen har du alltid registrera dig hos Viaplay för att se sändningarna. I studion hittar ni experter som Emil ’HeatoN’ Christensen, Erik Askered och Peter Strömberg. Tre namn som bär respekt med sig när det kommer till eSport.

Har du inte tillgång till varken Viasat eller Viaplay kan du följa en hel del tävlingar på plattformen Twitch. Det är inte alla event som visas på kanalen men säkerligen tillräckligt för att mätta abstinensen. Vidare går det även att se och spela på matcherna hos marknadens spelbolag.

Unibet, bet365 och betway är några av de spelbolag som erbjuder streaming av de största turneringarna och sporterna när det kommer till esport. Självklart finns det fler spelbolag som erbjuder streaming av events, dessa är tre dock de som har störst och bäst utbud.

Förhoppningsvis blir det hela större inom kort och att det blir mer lättillgängligt för de som är intresserade av att följa esport framför tv:n som vilket annat sportevenemang som helst. Troligen är det endast en tidsfråga innan det blir ännu mer populärt.