UFC-matcher att se fram emot 2020

Den som är ett fan av UFC har troligen inte missat att det nya året inleddes med en stor sammandrabbning i Las Vegas. Bland andra fick vi se UFC-stjärnan Conor McGregor vinna över sin motståndare Donald ”Cowboy” Cerrone.

Matchen var över på 40 sekunder då McGregor vann på teknisk knockout. Säkerligen spektakulärt att se men matchen lämnade nog även mersmak att vilja se fler och förhoppningsvis lite längre matcher under året. Tur som är så kommer UFC inte göra er besvikna utan flera stormatcher kommer att gå av stapeln under 2020.


Photo

Ny sponsor

UFC arrangerar storslagna matcher och för att ro iland det krävs också ett gott sponsorskap med andra företag. Under förra året stod det klart att en av UFC:s nya huvudsponsorer är marknadsledaren inom online poker, PokerStars. De två varumärkena är båda störst inom sina diverse områden och genom att slå sig samman önskar de att kunna erbjuda sina kunder ännu mer underhållning. De båda erbjuder en form av underhållning som människan har uppskattat under långa tider.

Kortspel har en flertusenårig historia och har uppstått på flera olika håll i världen genom historien. Kraftmätning var en form av sport som uppskattades redan under tiden för antikens Rom. Kejsarna i Rom var väldigt förtjusta i att arrangera spel och tävlingar.

De såg till att konstruera stora arenor vars arkitektur vi fortfarande följer i dagens samhälle. Kejsarna deltog gärna personligen i spelen, till exempel under den veckolånga Saturnalia-festivalen. Så med tanke på folkets begär efter både spel och att mäta sina krafter mot varandra så borde detta samarbete vara en bra match som kommer att ge UFC-fansen mycket god underhållning även under 2020.


Photo

Mästarmatch i Houston

För den som missat stormatchen i januari kommer en ny chans att få se en förstklassig fajt den 8 februari. Då kommer mästarnas mästare Jon Jones att utmanas av Dominic Reyes. Detta kommer så klart att bli en mycket sevärd match och det återstår att se om giganten inom UFC, Jones, kan hålla stånd.

Jones klassas som en rutinerad MMA-utövare och gjorde sin debut inom UFC redan 2008. Han har sen dess tagit, och håller fast vid, många rekord. Bland annat kan han skryta med 25 vinster vilket är rekord inom UFC. Han har även rekordet för att ha vunnit flest matcher i rad, det vill säga matcher arrangerade av UFC. Det sägs att han satsar på att vinna 50 gånger innan han ska lägga av. Utmanaren Reyes har en tuff match framför sig och det är mycket som står på spel. Men Reyes är ingen dununge han heller direkt.

Sin första match för UFC 2017 vann han inom en minut på teknisk knockout, vilket gav honom stor uppmärksamhet och en rivstart på karriären. Precis som Jones har han en bakgrund som brottare och fotbollsspelare. Jones och Reyes tävlar i viktklassen lätt tungvikt. Under denna fight night kommer vi även att få se en fajt mellan nuvarande mästarinnan i flugvikt, Valentina Shevchenko och Katlyn Chookagian.

Uppgörelse på Nya Zeeland

Senare samma månad är det dags för den välkända hexagonen att monteras upp på en annan kontinent, nämligen Nya Zeeland, närmare bestämt i Auckland. Det blir tredje gången UFC kommer till landet och senast var 2017.

Det kommer att bli en sammandrabbning i lättvikt mellan Paul Felder och Dan Hooker. Detta blir main event och kvällen kommer naturligtvis att bjuda på flera matcher. Det blir bland annat en match i stråvikt mellan Karolina Kowalkiewicz och Yan Xiaonan. Kowalkiewicz är mästare i Polens största organisation för MMA och sedan 2019 tillhör hon organisationen UFC. Som vanligt kan åskådarna, både i arenan och framför teven, förvänta sig förstklassig underhållning från världens största MMA-organisation.

Mästerskap

18 april är det dags att bänka sig igen för att beskåda Lightweight Championship, alltså mästerskap i lättvikt. Det är Khabib Nurmagomedov och Tony Ferguson som gör upp om titeln. Vill du se matchen live får du bege dig till Barclays Center i Brooklyn, New York. Det är Nurmagomedov som innehar titeln och Ferguson kommer att utmana honom. Rekord-Ryssen har vunnit inte mindre än 28 matcher i rad och många kanske anser att utmanaren Ferguson är chanslös. Ferguson anses dock av många vara den bästa lättvikskämpen så detta kommer att bli en spännande match.

Come back?

Den stora frågan bland UFC-fansen i Sverige är ändå ständigt, kommer Alexander The Mauler Gustafsson att göra come back? 2019 la han handskarna på hyllan efter 10 framgångsrika år inom UFC. Det var i juni efter en förlust mot Anthony Smith som beslutet om pensionering togs. Dock tog det inte Gustafsson lång tid innan han proklamerade sin comeback. Detta skedde i Göteborg i december mot det nya stjärnskottet Anton Turkalj. Gustafsson vann matchen på poäng och det faktum att han fortfarande har kontrakt kvar på fler matcher hos UFC öppnar upp för spekulationer om att en comeback kan vara möjlig.

Leave a Comment