OS 2024 TV kanaler – vilken TV kanal sänder sommar OS 2024 i Sverige?

OS 2021 TV kanaler - vilken tv kanal sänder sommar OS 2021?

OS 2024 TV kanaler – vilken TV kanal sänder sommar OS 2024 på TV i Sverige?

Vilken TV kanal sänder OS 2024? Frågan var kan man se sommar OS 2024 får vi ofta och ibland är det inte helt lätt att hålla koll på vilka kanaler som visar OS 2024 och i vilken TV kanal som visar fotboll, simning, friidrott, basket, handboll eller något annat OS-evenemang . Så det är inte lätt att veta vilken TV kanal som sänder vad inom sommar OS 2024 i Paris, Frankrike.

Så vilken TV kanal sänder OS 2024? OS 2024 sänds av Discovery Networks Sweden och dess svenska TV kanaler. Detta var klart för några år sedan då bolaget köpte rättigheterna. För att kunna ta del av sändningarna behövs alltså TV kanaler från Discovery Networks Sweden. Följ och spela live på OS =>

Vilka TV kanaler krävs för att titta på OS 2024 gratis?

Kanal 5 och Kanal 9 är huvudkanalerna för sommar-OS då dessa TV kanaler når ut till majoritet av de svenska tv-tittarna i Sverige. Till skillnad från sommar OS 2016 i Rio så kommer det inte vara helt gratis att se på sommar-OS 2024.

Så vad krävs för att se OS 2024 gratis? För att kunna titta på OS 2024 gratis genom Kanal 5 och Kanal 9 krävs minst ett lite mindre kanalpaket från någon av Sveriges TV-leverantörer. Har du ett grundläggande TV-abonnemang så finns oftast både Kanal 5 och Kanal 9 med i TV-utbudet. Har du inte inte det så kan du se OS 2024 med hjälp av Discoverys live streaming tjänst Discovery+

Discovery+ är perfekt den som inte har tv hemma eller kanske är på resande fot. Tack vare att Discovery har köpt TV rättigheterna för att sända hela OS 2024 i Paris så kommer de även att visa sommar-OS via Discovery+ Det innebär att du kan följa samtliga OS grenar och program som visas i samband med OS-evenemanget. Du  får även tillgång till mycket mer material från sportvärlden än bara sommar-OS hos Discovery+

Vilken kanal sänder sommar OS 2024?

För att få reda på samtliga tv-kanaler och tider för som sänder sommar-OS 2024 på TV behöver du inte leta längre! Nu har vi skapat ett fullständigt OS 2024 program där du kan se vilka tv-kanaler sänder och vilka datum, tider som gäller för alla OS evenemang och live stream för OS-sändningarna på Discovery Network Swedens TV-kanaler och discovery+.

Nedan finner du en lista med vilka sänder os 2024 och hur du går till väga för att inte missa något från OS-festen i Paris.

Discoverys svenska TV kanaler sänder sommar OS 2024 i Paris

Discovery Networks Sweden har sändningsrättigheterna för de olympiska spelen fram till och med 2024. Förutom titeln Official Broadcaster är också Discovery Networks Sweden en nationell partner till SOK.

För att maximera OS-upplevelsen för det svenska folket kommer de största tävlingarna att visas i huvudkanalen Kanal 5 som blir en renodlad OS-kanal dygnet runt i 16 olympiska dagar.

I och med avtalet med Internationella olympiska komitteén (IOK) som sträcker sig över OS 2018, 2020, 2022 och 2024 blir Eurosport nu officiellt Home of The Olympics i nästan ett decennium.

Discovery Networks Sweden är Sveriges tredje största kommersiella tv-företag och har långt över 5 miljoner tittare varje vecka.

Tillsammans består vi av TV-kanalerna Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery World, Discovery Science, ID, Discovery HD, Animal Planet HD, Eurosport 1 och Eurosport 2 samt playtjänsten Discovery+

Vilka TV kanaler visar sommar OS 2024 på TV i Sverige?

Svaret är Discovery Networks Swedens TV kanaler och deras streamingtjänst discovery+ och ingen annan, detta då man köpt upp samtliga rättigheter till mästerskapet. Tidigare var det SVT som hade rättigheterna för OS men inför 2014s års upplaga av spelen tog den kommersiella konkurrenten över, något som det pratades mycket om då alla inte skulle kunna se sändningarna som visas på Kanal 5 och Kanal 9, två kanaler som inte är gratis. Följ och spela live på OS =>

TV kanaler som visar svenska medaljchanser OS 2024 i Paris

Här kommer du att hitta all information du behöver om Discoverys sändningar för att kunna se OS 2024. Du hittar information om alla TV kanaler, tider och datum samt live streaming för att din OS-upplevelse ska bli så bra som möjligt. Följ och spela live på OS =>

  • Stavhopp, Armand Duplantis, kval till stavhoppsfinalen 31 juli. Finalen avgörs den 3 augusti.
  • Diskus, Daniel Ståhl, kval till diskusfinalen pågår 30 juli. Finalen avgöra den 31 juli.
  • Simning, Sarah Sjöström, 100 m fjäril: 24-26 juli, 100 m fritt: 28-30 juli, 50 m fritt: 30 juli – 1 aug.
  • Fotboll Damlandslaget, finalen avgörs den 6 augusti.
  • Handboll Dam- och herrlandslaget, finalerna för både damer och herrar avgörs den 7 augusti.
  • Segling, Anton Dahlberg och Fredrik Bergström, avgörs den 29 juli – 4 augusti
  • Ridsport, Hopplandslaget, går mellan 1 augusti – 7 augusti
  • Gång, Persus Karlström, avgörs den 5 augusti
  • Mountainbike, Jenny Rissved, avgörs den 27 juli
  • Judo, Landslaget, avgörs den 26-28 juli

Under sommar-OS finns det många svenskar som kan vinna medalj och därför bör man inte missa något. Ovanstående lista inkluderar samtliga tävlingar med svenskintresse och var du kan se OS 2024.

OS 2021 TV Sverige - vilken kanal sänder sommar OS 2021 på TV?